Nicolae Pavelescu: Politicile iresponsabile promovate de Guvernul Austerității și lipsa totală de suport pentru economie au dus deficitul comercial al României la cote fără precedent!

iul. 13, 2021

Fost lider al Sindicatului Automobile Dacia, deputatul PSD Nicolae Pavelescu critică lipsa de suport a guvernului pentru mediul economic. În plus, Pavelescu susține că măsurile de austeritate impuse de guvernare, în ciuda împrumuturilor masive repetate, au dus economia la un deficit comercial fără precedent.

„Potrivit Institutului Național de Statistică, #România a înregistrat un #deficit comercial de peste 8,836 miliarde de euro în primele cinci luni ale acestui an, mai mare cu 20% (+ 1,477 mld euro) faţă de anul trecut.
Guvernul Cîțu nu a luat nicio măsură pentru a sprijini capitalul autohton. Din contră! A stopat toate programele demarate de PSD pentru IMM-uri!
În plus, a încurajat exportul de materie primă ieftină și importul de produse finite, în special în domeniul alimentar.Politicile economice promovate de premierul PNL accelerează dispariția firmelor românești și a locurilor de muncă din România.
Elocvent este faptul că numărul firmelor radiate la nivel naţional a crescut cu 49,84% în primele cinci luni din 2021, comparativ cu perioada similară a anului trecut”, a subliniat Nicolae Pavelescu.

Comments

Comments are closed.