Nicolae Pavelescu: Prăpădul este din ce în ce mai mare în economia reală

apr. 12, 2021

Fostul lider al Sindicatului de la Dacia, deputatul Nicolae Pavelescu atrage atenția că efectele nefaste ale pandemiei, dar și ale măsurilor ineficiente sau tardive ale guvernului își lasă din ce în ce mai mult amprenta asupra economiei reale.

„Premierul Cîțu a dus #România la un #deficit record, de 3 miliarde de euro, în numai 3 luni, cu 500 de milioane de euro mai mare decât cel de anul trecut și dublu față de cel în registrat în 2019, în guvernarea PSD.
Sub guvernarea Coaliției Austerității, se produc în țară din ce în ce mai puține bunuri și se importă din ce în ce mai mult. Situația este disperată și în agricultură, deși în 2019 măsurile de sprijin pentru agricultori, adoptate de guvernarea PSD – cum ar fi programele „Tomata” sau pentru accesul facil la irigații, precum și acordarea de subvenții generoase pentru fermierii români – transformaseră România, din nou, în grânarul Europei, în principalul exportator de cereale din Uniunea Europeană. Guvernele Orban și Cîțu au distrus afacerile fermierilor și ne-au transformat din exportatori în importatori de cereale și de produse agroalimentare.
România poate echilibra balanța comercială doar dacă Guvernul va înțelege că trebuie să sprijine cu prioritate Întreprinderile Mici și Mijlocii cu capital românesc, să încurajeze producția și exportul, nu să acorde privilegii clientelei politice pe seama veniturilor statului și a împrumuturilor galopante, la cele mai mari dobânzi din Europa”, a transmis social-democratul argeșean Nicolae Pavelescu.

Comments

Comments are closed.