Nicolae Pavelescu: PSD insistă ca salariul minim să fie majorat cu 200 de lei net

sept. 24, 2021

Fostul lider sindical de la Dacia, Nicolae Pavelescu, ajuns între timp deputat de Argeș, a declarat că PSD insistă ca salariul minim pe economie să fie majorat cu 200 de lei net. Deputatul social-democrat afirmă că acești bani ar putea ajuta astfel la acoperirea creșterilor tarifelor la energie. Aceasta ar însemna o creștere cu 15%, în timp ce Guvernul ia în calcul o creștere de numai 8%.
„Ar însemna o creștere a venitului cu circa 15% pentru circa 1.700.000 de angajați care lucrează pe salariul minim, aproape dublu față de varianta Guvernului.
Propunerea PSD, similară cu cerințele marilor sindicate, are în vedere necesitatea ca oamenii să poate face față, cât de cât, avalanșei scumpirilor. De asemenea, PSD propune ca și angajații din Agricultură și din industria alimentară să beneficieze de aceleași facilități fiscale precum cei din construcții, în contextul în care România are cea mai mare taxare pe forța de muncă din Europa.
De cealaltă parte, premierul Cîțu a anunțat posibilitatea creșterii salariului minim brut doar cu 8%. PSD consideră că este prea puțin! Creșterea salariului minim trebuie să fie mai consistentă. România are unul dintre cele mai mici salarii minime europene și unul dintre cele mai mari prețuri la energie!”, a explicat Nicolae Pavelescu.

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online