„Novelette for Orchestra”, primă audiție mondială la Filarmonica Pitești!

feb. 7, 2022

Orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești vă dă întâlnire marți, 8 februarie, de la ora 19.00, la un concert în afara stagiunii. De la ora 19.00, în Sala Simfonia, artiștii piteșteni și soliștii invitați vor interpreta compoziții de renume, dar și o premieră mondială! Dirijorii coreeni Janghoon Cho și Jaeha Kim, alături de orchestra simfonică, aduc în fața publicului W. A. Mozart – Simfonia nr. 40, Sung Won Kye – Novelette for Orchestra „Jeopdongsae” și L. van Beethoven – Simfonia nr. 3.
Licențiat în muzică, atât în Coreea, cât și în Germania, dirijorul Janghoon Cho este invitat permanent al orchestrelor simfonice din Germania, Austria, Columbia, Japonia. Profesor și dirijor, Janghoon Cho are o bogată activitate artistică.
Al doilea dirijor al concertului este tânărul Jaeha Kim, student al profesorului și dirijorului Janghoon Cho. A debutat ca pianist, dar a și dirijat orchestre simfonice, dintre ele amintind orchestra simfonică a Filarmonicii Oltenia Craiova și Orchestra Virtuosi din Seul.
Compozitorul și dirijorul Kye Sung Won a studiat muzica tradițională coreeană la Universitatea Centrală din Seul, unde a absolvit specializarea Arte. Ulterior, a lucrat ca dirijor și compozitor în principal pentru muzică tradițională coreeană. În prezent, Kye Sung Won este director artistic și dirijor șef al Orchestrei Provinciale Kangwon pentru Muzică Tradițională Coreeană.
Intrarea în sala de spectacole se va face pe baza certificatului verde, participarea publicului fiind de 30% din capacitatea sălii de concert. Spectatorii vor purta obligatoriu masca de protecție.
Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 40 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Abonații au intrare gratuită la concert.
Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

Comments

Comments are closed.