NU avem școală, dar avem directori noi. Iohannis înghite broasca schimbărilor conducerilor de școli: A fost făcută de pe azi pe mâine. După pandemie vom mai discuta

ian. 12, 2021

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat dacă este la curent cu schimbările de directori de școli și licee din toată țara și ce părere are despre scandalul pe care acestea le-au produs.

„Am urmărit aceste chestiuni. Este vorba despre o acțiune care nu a fost pregătită din timp de Ministerul Educației, fiindcă s-a știut că la mii de școli se termină mandatul directorilor pe 9 ianuarie, Acum, sigur, unele mandate s-au prelungit, alții au primit mandate de scurtă durată până la organizarea concursului.

Și cred că vom putea să vorbim despre o Românie normală și de programul România educată abia după ce terminăm cu acestă pandemie. Revenim la normalitate, organizăm concursuri cum scrie la carte pentru toate aceste posturi și atunci toate lucrurile vor intra în normalitate. Ceea ce s-a făcut acum a fost de azi pe mâine, la repezeală, s-au prelungit mandate ori s-au dat mandate unor persoane noi pentru câteva, probabil, luni de zile”, a spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a precizat că, probabil, prin vară se vor organiza primele concursuri pentru directorii de instituții de învățământ.

Comments

Comments are closed.