O a doua linie de gardă la Spitalul Județean

feb. 17, 2023

Recent, la Spitalul Județean de Urgență Pitești, spital aflat în administrarea Consiliului Județean Argeș, a fost introdusă o nouă linie de gardă pentru Secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

Această decizie a fost privită cu bucurie, mai ales că importanța unei noi linii de gardă era una uriașă. Mai ales datorită activității complexe și a numărului de cazuri critice care se tratează în cadrul spitalului, cazuri care necesită, de multe ori, prezența unei echipe multidisciplinare, din care obligatoriu face parte și medicul de anestezie și terapie intensivă.

Astfel, SJUP, devine singura unitate sanitară din județ care a asigurat în permanență continuitatea actului medical prin linii de gardă, inclusiv pentru Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, Laborator de Analize Medicale și Laborator de Radiologie și Imagistică Medicală. Are acum două linii de gardă ATI, după ce, pe 10 februarie a.c, Ministerul Sănătății a transmis avizul cu privire la această suplimentare.

La momentul actual, Spitalul Județean de Urgență Pitești are aprobate, cu avizul Ministerului Sănătății, un număr de 21 de linii de gardă.

Reprezentanții spitalului au transmis: „Totodată, unitatea sanitară este singura din județ care derulează programul național de boli cardiovasculare, proceduri de cardiologie intervențională, cât și acțiunile prioritare pentru tratamentul pacienților cu infarct miocardic acut, precum și pentru tratamentul intervențional al pacienților cu accident vascular cerebral acut.

Sperăm că înființarea acestei linii de gardă va atrage noi medici în această specialitate, care să întregească echipa care activează, în prezent, în Secția ATI”.

Comments

Comments are closed.