O altfel de deschidere a cursurilor. Prefectul și primarul, control la școlile din Pitești

feb. 8, 2021

Cursurile au fost reluate după mai multe săptămâni de întrerupere din cauza pandemiei. Prefectul Emanuel Soare și primarul Cristian Gentea și-au început ziua în vizită la unitățile școlare din Pitești cu toate că municipiul se regășește pe o listă foarte scurtă de reședințe de județ în care școala a fost reluată în scenariul verde, adică în totalitate cu prezența elevilor în școli.

Prefectul Emanuel Soare a fost azi în Pitești, la câteva unități școlare, pentru a constata la fața locului dacă măsurile propuse sunt eficiente sau nu. Nu au fost semnalate probleme deosebite, la fiecare unitate școlară fiind prezente echipaje ale Poliției Locale sau Naționale. Programul defalcat de începere a cursurilor funcționează foarte bine în practică, dar se recomandă ca și angajatorii să manifeste înțelegere pentru părinții care pot întârzia la serviciu, după ce își lasă copiii la școală. 

Primarul Cristian Gentea a efectuat, la prânz, în momentele în care se schimbă turele de dimineață și de după-amiază, vizite în școlile și liceele piteștene, pentru a verifica dacă toate unitățile de învățământ sunt pregătite pentru reluarea cursurilor.
Școlile inspectate (C. N. „I. C. Brătianu”, C. N. „Zinca Golescu”, Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”, Școlile Gimnaziale nr. 3 „Ion Pillat” și nr. 19 „Matei Basarab”) sunt conforme și respectă deciziile privind siguranța actului educațional.
Sunt create circuite în unitățile școlare, există materialele și substanțele care asigură curățenia și dezinfecția. Cadrele didactice și directorii unităților de învățământ au experiența necesară și s-au pregătit pentru redeschiderea claselor în condiții de siguranță sanitară pentru elevi, cadre didactice și personal auxiliar.
Creșele din municipiul Pitești și-au reluat activitatea pe 10 ianuarie și funcționează conform așteptărilor până în prezent, același lucru este dorit și pentru activitatea școlară .
Acest deziderat este condiționat însă și de respectarea, de către elevi și familiile lor, a tuturor regulilor impuse de contextul epidemiologic.
Reamintim că în cele 47 de unități de învățământ cu personalitate juridică din Pitești sunt încadrate peste 2000 de cadre didactice și învață un total de 31.953 elevi și preșcolari, din care 28.212 elevi în școli gimnaziale și licee.

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online