Orban: Limitarea răspândirii coronavirus ține de fiecare cetățean. Plafonarea unor prețuri luată în calcul

mart. 15, 2020

Premierul Ludovic Orban a declarat duminica, intr-o declaratie de presa transmisa video de la Vila Lac 1, acolo unde se afla in autoizolare, ca Romania a gestionat mult mai bine decat alte state epidemia de coronavirus dar ca de acum incolo depinde mai putin de autoritati si mai mult de cat de responsabil este fiecare cetatean.

Premierul Ludovic Orban a mai spus ca intrarea Romaniei in stare de urgenta, decret care urmeaza sa fie emis saptamana viitoare de presedintele Klaus Iohannis, ar putea contine masuri precum plafonarea unor preturi.

„Din pacate am vazut foarte multe informatii difuzate in mod iresponsabil despre eventualele masuri care ar urma sa fie adoptate in cazul starii de urgenta. Incredintez cetatenii romani ca vom lua doar acele masuri absolut necesare limitarii infectiilor. Este nevoie acuta de materiale, echipamente, substante, medicamente. Exista posibilitatea de plafonare a preturilor la anumite produse necesare precum masti, manusi, echipamente de protectie , dezinfectanti, biocide”, a zis Orban. „Exista si posibilitatea de rechizitii daca vom avea nevoie de spatii de carantina”, a mai indicat premierul.

Comments

Comments are closed.