Parlamentarii puterii refuză majorarea alocațiilor și modifică legea: majorare de la anul, doar cu inflația. UDMR propune alocații în funcție de veniturile familiei

iun. 15, 2021

Alocaţiile copiilor nu vor mai fi majorate de luna viitoare, aşa cum se vorbea iniţial, după votul de marţi pe această lege.

Comisia de Muncă din Parlamentul României a respins amendamentul care prevedea creșterea alocațiilor începând cu luna următoare. 

La votul de marţi, au fost 8 voturi „pentru” şi 10 „împotrivă”. Astfel, prin acest vot, s-a respins majorarea alocațiilor cu 20% de la 1 iulie, urmând ca, probabil, această majorare să se facă de la 1 ianuarie 2022, dar numai cu rata inflației.

Preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, transmite că a propus în cadrul şedinţei coaliţiei guvernamentale o diferenţiere a alocaţiilor pentru copii în funcţie de veniturile familiilor.

„Am vorbit de alocaţii pentru copii, rămâne varianta Senatului. Asta înseamnă că creşterea de 20% se va operaţionaliza începând cu 1 ianuarie. Noi am propus o schimbare de filosofie pentru alocaţiile copiilor, să legăm de venituri şi să fie deductibilă din impozitul după venit.
În septembrie 2020, Guvernul a adoptat OUG 123/2020 ce prevedea o dublare a alocaţiilor de la acea dată, majorare care urma să se facă în cinci etape. Primele două, din august 2020 şi ianuarie 2021, au fost deja respectate, celelalte trei fiind prevăzute pentru iulie 2021, ianuarie 2022, și iulie 2022.

Comments

Comments are closed.