Pas important făcut de Parlament pentru cetățenii din comunitățile afectate de atacurile de urs!

dec. 16, 2021

Pas important făcut de Parlament pentru cetățenii din comunitățile afectate de atacurile de urs, anunta deputatul PSD de Arges Simona Bucura Oprescu, presedinte al Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputatilor.

“Proiectul de Lege nr.333/2021 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora a fost adoptat în Camera Deputaților, for decizional, cu 232 de voturi pentru și 30 de voturi împotrivă.

Totodată, în forma aprobată astăzi există câteva noutăți esențiale pentru eficientizarea acestei Ordonanțe:

De acum se va putea efectua atât în intravilan, cât și în extravilan.

Proiectul de Lege a primit un raport comun de adoptare din partea Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, al cărei președinte sunt, alături de Comisia pentru agricultură, de Comisia pentru apărare și de Comisia pentru mediu.

Localitățile din nordul Argeșului, județ pe care îl reprezint în Camera Deputaților, sunt printre cele mai afectate în ultimii ani de atacurile de urs, iar teama cu care trăiesc oamenii este greu de imaginat. Și pentru ei, acum această lege există!”, a transmis Bucura Oprescu.

Comments

Comments are closed.