Pensiile vor crește! Anunțul lui Ciolacu după negocierile de la Bruxelles: Am eliminat pragul!

sept. 11, 2023

Desfășurarea de forțe de la Bruxelles a premierului Marcel Ciolacu și a ministrului Simona Bucura Oprescu de săptămâna trecută, când au avut loc discuții cu liderii Comisiei Europene, a Parlamentului European și a altor instituții europene importante au avut efect! Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că în urma negocierilor s-a reușit imposibilul și a fost eliminat pragul de 9,4% din PIB privind cheltuielile cu pensiile!
Așa cum am promis când am intrat la guvernare, am reușit să eliminăm pragul de 9,4% din PIB privind cheltuielile cu pensiile, prag pus aberant în PNRR de Cîțu și USR! Sub nicio formă, nu puteam accepta ca pensiile românilor să fie înghețate până în #2070, fără să existe vreun argument rațional.
Acum, avem o înțelegere clară cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și facem toate eforturile necesare ca legea pensiilor să fie finalizată în acest an.
Mai mult, am făcut publică noua formă a PNRR transmisă de România la Bruxelles pentru că așa consider că este firesc! Cei care au secretizat PNRR și au luat decizii sinucigașe, care au dus la tăierea a două miliarde de euro din granturile europene alocate țării noastre, trebuie să răspundă în fața românilor. Și sunt convins că, în final, asta se va întâmpla!

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online