Perianu – secretar general la PNL Argeș, Coteț șef la PNL Pitești și Cosmin Petrescu la Curtea de Argeș

ian. 20, 2022

Prefectul Radu Perianu a devenit noul secretar general al PNL Argeș, în timp e Mihai Coteț a fost numit președinte interimar la PNL Pitești după ce viceprimarul Gelu Tofan s-a autosuspendat, fiind și el anchetat, într-un dosar DNA, împreună cu Adrian Miuțescu. La Curtea de Argeș a fost numit președinte Cosmin Petrescu. De asemenea, s-a luat decizia anulării excluderii tinerilor din PNL Pitești care s-au ridicat împotriva conducerii lui Miuțescu anul trecut. Deciziile au fost luate în prima ședință a Biroului Permanent Județean al PNL Argeș, în noua formulă, ședința fiind condusă de doamna președinte interimar, Alina Gorghiu. În cadrul ședinței a fost prezentantă o analiză a situației politice naționale dar și județene. Mandatul principal al BPJ interimar este  organizarea și pregătirea alegerilor interne din partid. Este un Birou organizatoric, nu politic, iar în noua sa structura a fost ținut cont de capacitatea fiecăruia privind pregătirea alegerilor interne din acest an.

Iată toată deciziile luate în Biroul Permanent Județean al PNL Argeș:

  1. Radu Perianu a fost numit secretar general al organizației județene. La baza numirii domniei sale în această funcție stau experiența sa politică, juridică și din domeniul administrativ, dar și faptul că este un liberal vechi care cunoaște foarte bine organizația județeană. “Îi mulțumesc lui Radu pentru cum se achită de funcția de prefect, are toate calitățile necesare pentru această poziție, am văzut toți că a gestionat extraordinar situația creată la spitatul Mioveni, cu secția ATI”, a arătat președintele Alina Gorghiu.
  2. Biroul Permanent Județean al PNL Argeș a luat act de demisia lui Cristian Mitrofan din funcția de președinte al PNL Curtea de Argeș. BPJ al PNL l-a numit pe domnul Cosmin Petrescu în funcția de președinte interimar al PNL Curtea de Argeș.  Este născut în municipiul Curtea de Argeș, șef de promoție la Facultatea de Cibernetică, un cunoscător al vieții politice și un om cu foarte bune calități organizatorice. “Demisia lui Cristian Mitrofan nu are vreo conotație politică, reprezintă un moment de respiro politic. Organizația are foarte mulți oameni de valoare, dar nevoie și de un suflu nou. Cosmin Petrescu este un om echilibrat și poate să îi adune pe toți la aceeași masă”, a precizat președintele Alina Gorghiu.
  3. Biroul Permanent Județean al PNL Argeș a decis dizolvarea organizației municipale a PNL Pitești. La baza deciziei au stat în principal contestațiile depuse la Curtea de Onoare și Arbitraj a PNL privind organizarea alegerilor interne de anul trecut dar și decizia președintelui Gelu Tofan de a se autosuspenda din funcție. Este necesară stabilirea unui Birou interimar pentru a permite funcționarea corectă a organizației. De asemenea, tot prin decizie a BPJ Mihai Coteț a fost numit președinte interimar al PNL Pitești, domnia sa fiind în măsură să consolideze o echipă și să adune laolaltă oameni serioși, valoroși care vor depune tot efortul în reconstrucția organizației municipale. “I-am propus lui Mihai Coteț să vină în fața BPJ cu o propunere de birou interimar echilibrat și în 30 de zile să putem organiza alegeri în mod transparent”, a precizat Alina Gorghiu.
  4. Biroul Permanent Județean al PNL Argeș a decis numirea în funcția de purtător de cuvânt al PNL Argeș a lui Cătălin Andrei. “Fost jurnalist, om cu experiență în activitatea de comunicare Cătălin va fi un liant între mass-media locală și PNL Argeș”, a declarata președintele PNL Argeș, Alina Gorghiu.
  5. Biroului Permanent Județean al PNL Argeș a decis anularea deciziilor de excludere a celor 7 tineri din organizația PNL Pitești pentru gestul că au avut curajul să își susțină punctele de vedere în interiorul partidului. Acesta este un gest de normalitate, o reparație firească și desigur arată întreaga deschidere a noii conduceri municipale pentru reorganizare și transparență.
  6. BPJ a luat act de cele 62 de demisii depuse săptămâna trecută la sediul PNL.
Comments

Comments are closed.

PromediaTV online