Peste 100 de români evacuați din Fâșia Gaza

nov. 7, 2023

Peste 100 de români din Fâșia Gaza vor trece granița. Aceștia sunt primii români evacuați din zona de conflict de la debutul acțiunilor armatei israeliene împotriva Hamas. În total peste 200 de români au cerut să fie scoși din zona de război.

Românii au primit acordul de a trece în Egipt, în urma negocierilorpurtate de statul român cu autoritățile israeliene și egiptene.

Ministerul Afacerilor Externe informează că în urma acordului transmis de autoritățile israeliene și cele egiptene, un număr de 103 cetățeni români din Fâșia Gaza și membrii de familie ai acestora au primit, în cursul nopții trecute, permisiunea de a tranzita punctul de trecere a frontierei de la Rafah și de a intra pe teritoriul Republicii Arabe Egipt. Aceștia au fost informați de către reprezentanții Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah referitor la procedură, iar evacuarea lor în Egipt se va realiza pe parcursul zilei de astăzi cu respectarea tuturor procedurilor specifice impuse.
Potrivit MAE, Celula de Criză Interinstituțională, prin intermediul misiunilor diplomatice de la Cairo si Tel Aviv, continuă dialogul cu autoritățile egiptene și israeliene în vederea finalizării operațiunilor de evacuare pentru ceilalți cetățeni români și membrii de familie ai acestora care au solicitat sprijin și încă se află în Fâșia Gaza.

Comments

Comments are closed.