Peste 1000 de preșcolari și peste 2000 de elevi au reluat cursurile la Mioveni

feb. 8, 2021

La nivelul orașului Mioveni, activitatea școlară față în față a fost reluată începând din această dimineață, în scenariul VERDE, în conformitate cu ordinului comun al ministerelor educației și sănătății cu privire la măsurile sanitare din școli și condițiile de participare a elevilor.

Din datele prezentate de ISJ Argeș către CJSU Argeș, la nivelul orașului Mioveni și-au reluat activitatea, în scenariul VERDE, un număr de 1110 preșcolari (Grădinița „Florile Soarelui”, Grădinița „Campionii”, Grădinița „Tic-Pitic”, Grădinița P.N. Racovița de Sus / Racovița de Jos, Grădinița P.N. Clucereasa, Grădinița P.N. Făget, Grădinița P.N. Colibași), 2281 elevi din învățământul primar și gimnazial (Școala Generală „Liviu Rebreanu”, Școala Generală „George Topârceanu”, Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu”), 1981 de elevi învățământ liceal (Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu”, L.T.C.M. Mioveni), 161 cursanți învățământ postliceal (Școala Sanitara Postliceală Christiana) și 824 de cursanți ai Clubului Elevilor Mioveni.
Conform normelor de siguranță, se aplică obligativitatea de păstrare în clasă, a distanței de 1 metru între elevi, de decalare a pauzelor astfel încât să nu fie aglomerări. Sunt obligatorii circuitele în unitatea de învățamânt și organizarea spațiilor de recreere, astfel încât să nu se aglomereze nici în clase, nici la intrare în școală, nici în pauze. Purtatul măștii de protecție este obligatoriu.
Scenariile de organizare şi desfăşurare a cursurilor, pe baza criteriului epidemiologic privind rata incidenţei cumulate la nivelul localității, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori, se organizează după cum urmează:
Scenariul 1: VERDE
Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicare tuturor normelor de protecţie – Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori
Scenariul 2: GALBEN
a)Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie
b)Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu
Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori.
Scenariul 3: ROȘU
a)Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar
b)Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu-Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori”

Comments

Comments are closed.