Peste 5000 de elevi au început anul școlar în Mioveni. Ce le-a transmis primarul Ion Georgescu

sept. 13, 2021

Luni, aproximativ 5600 de elevi  au călcat pragul şcolilor, cu emoţii pentru un nou început de an şcolar. Somnoroşi sau cu gândul la vacanţă, cei mici au venit în prima zi de şcoală cu ghiozdanul în spate, cu buchete de flori în mână şi cu părinţii alături.

Primarul Ion Georgescu a participat la deschiderea anului școlar la mai multe unități de învățământ și a avut un mesaj special pentru cadrele didactice, elevi dar și părinți.
“Stimaţi profesori, dragi elevi,

Începutul anului școlar 2021 – 2022 îmi oferă prilejul de a adresa cele mai sincere gânduri, urări de bine, sănătate și putere de muncă tuturor copiilor care, la primele ore ale dimineții, vor trece pragul școlii, cu bucurie, speranță și emoție, în special celor mici, la început de drum, care vor descoperi alături de cadrele didactice tainele cărților și ale învățăturii.

O comunitate solidă este clădită pe respectul faţă de şcoală, motiv pentru care trebuie să ştiţi că trăim într-un oraş în care performanţa şcolară este respectată şi răsplătită.

Ca la fiecare început de an şcolar, toate unitățile noastre vă întâmpină cu sălile de curs pregătite, cu dascăli devotați și sufletele deschise, atât pentru elevii şi preşcolarii care ne calcă pentru prima dată pragul şcolii sau grădiniţei, dar în aceeaşi măsură şi pentru cei ce revin în bănci după vacanță.

Pentru “bobocii” din clasa pregătitoare, Consiliul Local a pregătit câte un pachet cu rechizitele necesare începerii școlii, în cadrul proiectului “Primul Ghiozdan”, pe care micuții îl va găsi pe bancă, alături de mesajul nostru de bun venit!

Îmi exprim speranţa că acest an şcolar va fi unul plin de rezultate remarcabile, pentru elevii din oraşul Mioveni. Sunt convins că învăţătorii şi profesorii noştri, sprijiniţi de autorităţile locale, vor depune toate eforturile pentru asigurarea condiţiilor necesare unui învăţământ la un nivel ridicat de pregătire.

Vă mulţumesc şi vă felicit dragi dascăli pentru dăruire, implicare, rezultatele obţinute şi valorile pe care le-aţi format de-a lungul timpului, vă doresc tuturor putere de muncă şi un an şcolar plin de reuşite.

Mult succes tuturor în noul an școlar!”

Pentru elevii din clasele pregătitoare, curiozitatea le-a fost stârnită de cele 400 de  ghiozdanele pe care le-au găsit aşezate pe scăunele şi care fac parte din programul „Primul Ghiozdan” al  Consiliului Local Mioveni.

Reamintim că anul școlar 2021-2022 a început din data de 13 septembrie 2021, conform Ministerului Educației.

Ca și anul trecut, procesul de predare va fi desfășurat pe parcursul a două semestre. Totalul celor două semestre va fi de 34 de săptămâni de cursuri. 

Comments

Comments are closed.