Petre Daea, revoltat în Argeș: „Mai bine îmi băgam degetele în priză, decât să închid piețele!”

nov. 20, 2020

„Pentru mine, drumul existenței este scurt, dar drumul României este lung și este important să îl parcurgeți bine!” Petre Daea, ministru al Agriculturii în cadrul guvernării PSD, a fost joi și vineri în județul Argeș. Acesta s-a întâlnit cu producătorii agricoli din Stâlpeni și Mihăești, a vizitat ferma unui harnic producător de legume din Schitu Golești, a stat de vorbă cu producătorii și comercianții din Piața Agroalimentară din Câmpulung Muscel, după care a întâlnit familia frumoasă a unui cioban din Albeștii de Muscel și a discutat cu producătorii agricoli din Albeștii de Muscel, Bughea de Jos și Bughea de Sus și de pe Valea Argeșului. Întrebat ce ar fi făcut dacă, fiind ministru al Agriculturii, i s-ar fi cerut să închidă piețele, cum s-a întâmplat acum, Petre Daea a declarat că nu ar fi semnat un asemenea document în ruptul capului. „Mai bine îmi băgam degetele în priză decât să închid piețele! Este o măsură aberantă, ilogică, și în niciun caz nu stopează răspândirea coronavirusului! În piețe, masa la care sunt vândute produsele are cel puțin un metru. În piață alegi produsele cu ochii, iar producătorul ți le pune în plasă și tu îi dai banii. Deci avem o singură atingere.

În supermarket sunt cel puțin cinci atingeri: angajații pun marfa în rafturi, cumpărătorii aleg produsele cu mâna, le pun în căruciorul pe care au mai pus mâna și alții, apoi produsele ajung pe bandă, le scanează casiera, se face plata, apoi iarăși produsele sunt puse în cărucior… Nu am nimic cu supermarketurile, dar, repet, este ilogic și aberant să închizi piețele în care vând țăranii!”, a spus Daea.

Pe de altă parte, în cadrul întâlnirilor cu producătorii, Daea a subliniat importanța „făuritorilor de hrană ai României” și a transmis un mesaj important: „Pentru mine, drumul existenței este scurt, dar drumul României este lung și este important să îl parcurgeți bine!”.

Realizat de SC Goldenfish Production SRL la comanda PSD – Organizatia Județeană Argeș, cod unic de identificare mandatar financiar: 11200020.

Comments

Comments are closed.