Pică guvernul? PSD a depus moțiunea de cenzură

iun. 23, 2021

PSD a depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, a anunţat miercuri prim-vicepreşedintele partidului Sorin Grindeanu, care a a afirmat că Guvernul actual este un dezastru pentru români şi pentru firmele româneşti şi şi-a exprimat speranţa ca, spre binele României, moţiunea să treacă.

”Am depus moţiunea de cenzură”, a declarat Grindeanu, care a mulţumit partenerilor sociali, care au contribuit cu propuneri la textul documentului.

El a susţinut că ”Guvernul actual este un dezastru pentru români şi pentru firnele româneşti”, iar PNRR este un dezastru.”Au fost înghetaţe pensiile, au fost înghetaţie salariile, au fost îngheţate alocaţiile, iar pe partea cealaltă, în PNRR, vedem doar reforme catastrofale pentru România şi bani foarte mulţi pentru clientela lor politică. Românii, în aceste luni, au sărăcit, doar în mintea premierului Cîţu românii o duc mai bine. Aproape s-au dublat facturile la energie, preţul pe litrul de benzină a ajuns la şase lei, 70% dintre români spun în acest moment că România merge într-o direcţie greşită. Sperăm că printre cei 70% să se găsească şi parlamentari ai actualei coaliţiei de guvernare care să voteze”, a adăugat el.

Moţiunea este intitulată „România eşuată. Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Cîţu”, iar în textul acesteia social-democraţii susţin că guvernarea PNL-USR-UDMR „conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare”.
El a comentat şi faptul că parlamentarii din coaliţie nu vor vota la moţiune. Grindeanu şi-a exprimat speranţa ca, spre binele României, moţiunea să treacă și a reiterat faptul că Alexandru Rafila este propunerea PSD pentru postul de premier.

Comments

Comments are closed.