Piteșteanul Robert Glință, portdrapel al României la Jocurile Olimpice

iul. 2, 2021

La scurt timp după ce a primit titlul de Cetățean de Onoare al Piteștiului, înotătorul Robert Glință va purta drapelul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Este o premieră ca un reprezentant al natației să fie portdrapelul României la o Olimpiadă.

Mulți îl văd pe Robert Glință ca un favorit pentru o medalie, chiar de aur la Olimpiadă.

Înotătorul Robert Glință a declarat joi la Digi24 că primește „umil” onoarea de a fi desemnat portdrapel al delegației României la Jocurile Olimpice, întrucât consideră că în lot sunt sportivi cu performanțe extraordinare, validate la ediții precedente ale Jocurilor Olimpice, precum gimnastul Marian Drăgulescu.

„A fost o veste surprinzătoare și pentru mine, astăzi am aflat. Sunt foarte umil pentru că știu că în delegația României se află niște personalități fabuloase în ceea ce privește palmaresul lor dobândit la edițiile anterioare ale Jocurilor Olimpice. Vorbim de Marian Drăgulescu, la gimnastică masculin, care este probabil cel mai sonor nume din delegația masculină română la această ediție a Jocurilor Olimpice. Eu sunt foarte umil, pentru că încă nu am ajuns să cuceresc aceste titluri sau să reprezint cu așa mare mândrie (țara), cum au reușit deja colegii mei, delegații, la edițiile precedente ale Jocurilor Olimpice”, a spus Robert Glință la Digi24. „Primesc cu foarte mare umilință, dar sunt foarte onorat de această decizie și promit că voi reprezenta cu cea mai mare cinste și bucurie portdrapelul României pe arena de la Tokyo la ceremonia de deschidere a Jocurilor”, a adăugat Robert Glință.

Înotătorul Robert Glință și canotoarea Mădălina Bereș au fost desemnați purtători de drapel pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Robert Glință a cucerit medalia de aur în proba de 100 metri spate, la Campionatele Europene de nataţie de la Budapesta, o premieră pentru înotul masculin românesc.

Comments

Comments are closed.