Pitești: Buget cu 45% mai mare. În premieră, va fi asigurat și un buget participativ

ian. 27, 2022

Se agită apele la Pitești, în pregătirea bugetului pe anul în curs. În premieră, de anul acesta la Pitești va exista și un buget participativ, așa cum a anunțat primarul Cristian Gentea, după modelul altor mari orașe din țară. Mai exact, este vorba de o alocare de fonduri prin care vor fi finanțate proiecte venite dinspre cetățeni sau organizații non-profit din Pitești.
„Ca noutate, 2022 este primul an în care s-au alocat, și la Pitești, bani în buget pentru proiecte care vin din partea cetățenilor. Cele mai sustenabile propuneri vor fi alese și implementate. Bugetul participativ este un mijloc de cointeresare a locuitorilor în guvernare publică locală și de conștientizare a rolului pe care îl au în dezvoltarea comunității”, a explicat Gentea.
„Datorită proiectelor pe fonduri europene, bugetul pe 2022 al Piteștiului începe să respire, fiind cu aproape 50% mai mare ca cel din anul precedent. De subliniat este, de asemenea, că, în 2022, bugetul total este mai mare decât în 2021 cu 46%, creștere determinată și de cuprinderea în programul de investiții a unor proiecte europene (proiecte majore: completarea flotei de transport public metropolitan cu 40 de autobuze, crearea sistemului de management al traficului, măsuri de gestiune a parcărilor și altele). Am reușit să creștem gradul de atragere a banilor europeni, așa încât, în 2022, avem buget pentru proiecte finanțate din fonduri nerambursabile cu 155% mai mare decât în 2021”.
Proiectul de buget pe poate fi consultat pe site-ul primăriei și va fi supus aprobării în ședința din 10 februarie a Consiliului Local.

Comments

Comments are closed.