Pitești: Fără biciclete și trotinete pe Zona pietonală centrală!

iul. 27, 2021

Pornită din nevoia unora dintre politicienii să iasă în evidență doar mediatic desigur (vă aduceți aminte de fotografiile postate de unii dintre ei cum că vin la muncă pe bicicletă, desigur doar vinerea, pentru că în restul săptămânii poluează de rup cu mașinile), deplasarea în zona centrală pietonală de la Prefectura Argeș și până la teatrul Al. Davila cu orice tip de vehicul a fost interzisă.

Altfel spus, nu mai este voie să se circule pe biciclete sau trotinete prin centru. Mai sunt permise doar cărucioarele cu care se deplasează persoanele cu dizabilități. Modificarea a fost făcută după ce Primăria Pitești a fost asaltată de sesizări și de reacții negative din partea părinților sau persoanelor mai în vârstă în general, nemuțumite de faptul că cei care folosesc bicicletele sau trotinetele merg cu viteză mult prea mare și pun în pericol integritatea fizică a pietonilor, cu precădere a copiilor.

În hotărârea de Consiliul Local nr 274 din 15.07.2021, se statuează și amenzi pentru cei care nu respectă regulile, sancțiunea fiind de la 500 la 1000 de lei.

Sigur, mai rămâne un amănunt: este nevoie de piste pentru astfel de mijloace de transport în oraș.

Comments

Comments are closed.