PNL Argeș bate înapoi și pierde funcții. Emanuel Soare își face bagajul. Funcția de prefect revine USR!

feb. 2, 2021

Liderii coaliției de guvernare au reușit, după lungi și complicate negocieri, să își împartă prefecții pentru fiecare județ în parte. Astfel, PNL va avea 23 de prefecți, USR-PLUS 14 prefecți, iar UDMR va avea 5 prefecți. Pentru Argeș, așa cum am prevăzut recent, a urmat o nouă lovitură aplicată PNL. Emanuel Soare îșți face deja bagajele, pentru că în scurt timp, USR își va desemna prefectul.
După ce a revenit la conducerea Prefecturii Argeș în urma înfrângerii rușinoase în fața lui Ion Mînzînă, Emanuel Soare nu reușeste să închege anul la prefectura Argeș și trebuie să plece. Din câte se pare, cu cele mai mari șanse să devină viitorul prefect este cotată Emilia Mateescu, executor judecătoresc. Cel puțin, cu siguranță, am avea un prefect care mai și cunoaște legislația.

Guvernul PNL-USR a schimbat, prin ordonanță de urgență, statutul prefecților și subprefecților, cărora li se permite acum să fie și membri de partid. Dar nu acest lucru a dus la iminienta plecare a lui Soare de la Prefectură. Ci faptul că PNL Argeș este tot mai slab la nivel național. A pierdut funcția de adjunct la Apele Române, deținută de Marius Postelnicescu, cel care a trecut printr-o perioadă medicală extrem de complicată. Și, chiar dacă Postelnicescu a lipsi ceva timp de la muncă, fie putea fi menținut, fie putea fi înlocuit de un argeșean, în alt minister. Marele Soare se va stinge și el, un personaj care nu a făcut decât să încerce să atragă imagine personală folosindu-se de o instituție în mod incorect, pentru că multe măsuri s-au dovedit a fi ineficiente, în plină pandemie. Iar măsurile sale ineficiente, stabilite în cea mai mare parte într-un cadru restrâns ( împreună cu echipa de la partid pe care și-a cocoțat-o la Prefectură), au condus la situații complicate din punct de vedere medical pentru mulți argeșeni, dar și financiar pentru multe companii.

Poate că Soare va primi o funcție la nivel național, pe undeva, ca să îi fie satisfăcut orgoliul și să îi intre ceva bănuți în cont. La urma urmei se poate, a dovedit-o Cătălin Bulf, dar și fiul geniu al lui Miuțescu. Dacă nu, să nu uităm, Soare are încă locul de muncă de funcționar debutant la Casa de Pensii București!

Mai jos puteți consulta lista obținută de fiecare partid al coaliției de guvernare.

PNL va avea 23 prefecti:

1. Alba

2. Bistrita Nasaud

3. Brasov

4. Bihor

5. Botosani

6. Brasov

7. Calarași

8. Caraș

9. Constanța

10. Dâmbovița

11. Dolj

12. Giurgiu

13. Hunedoara

14. Iași

15. Ilfov

16. Mehedinți

17. Mureș

18. Neamț

19. Prahova

20. Sibiu

21. Teleorman

22. Vâlcea

23. Vrancea

UDMR  va avea 5 prefecti:

1. Arad

2. Cluj

3. Covasna

4. Sălaj

5. Satu Mare

USR-PLUS va avea 14 prefecți

1. Argeș

2. Bacău

3. Brăila

4. București

5. Buzău

6. Galați

7. Gorj

8. Harghita

9. Ialomița

10. Maramureș

11. Suceava

12. Timiș

13. Tulcea

14. Vaslui

Comments

Comments are closed.