Polițiștii care au intervenit în cazul bărbatului din Pitești care a murit, arestați preventiv

apr. 19, 2021

Tribunalul Argeş a dispus, luni, arestarea preventivă a celor doi agenţi de poliţie care au intervenit brutal în cazul bărbatului decedat în timp ce era evacuat de la o terasă din Piteşti. Sunt acuzați de purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte.

Instanţa a admis propunerea procurorilor şi a decis arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile. Hotărârea Tribunalului Argeş este executorie, dar nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Piteşti. Dacă vor fi găsiți vinovați, pot face și 12 ani de închisoare.

Cei doi poliţişti, llie Florea şi Daniel Drăghici, au fost reţinuţi, duminică, pentru purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.
În timpul audierilor, le-au declarat procurorilor că au încercat să îl îndepărteze pe bărbat de incendiul care izbucnise în localul din zona autogării și că și-au „exercitat dreptul la apărare”.
Avocații lor cer o nouă expertiză medico-legală, în timp ce familia victimei încearcă să obțină în instanță, pe lângă tragerea la răspundere a celor vinovați, și daune morale și materiale.

Medicii legiști au arată că moartea bărbatului a fost violentă. Acesta a suferit inclusiv traumatisme cranio-cerebrale și avea și o alcoolemie de peste 2 la mie.
Moartea bărbatului a fost una violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, a declarat, duminică, medicul şef Dan Manu, care a prezentat rezultatele autopsiei.

Comments

Comments are closed.