Polițiștii locali au împărțit sancțiuni în barurile și restaurantele din Pitești pentru fumat în interior

feb. 16, 2021

În perioada 08.02 – 12.02.2021, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Activități Comerciale au efectuat multiple controale la restaurantele și barurile situate pe raza municipiului Pitești, având ca scop respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de SARS-CoV-2, precum și alte aspecte privind legislația în vigoare.
Ca urmare a verificărilor, s-a constatat că în apropierea unei unități de învățământ funcționa o unitate de alimentație publică de tip bar, ce nu respecta prevederile Legii nr. 349/2002 modificată, legea fumatului. Aceasta avea amenajată o terasă închisă în totalitate, iar în interior se aflau mai multe persoane care fumau.
A fost întocmit proces verbal de contravenție și s-au stabilit măsuri pentru intrarea în legalitate.
Nerespectarea prevederilor Legii nr. 349/2002 modificată, privind fumatul în spații publice închise, se sancționează, la prima abatere, cu suma de 5.000 lei, iar, la a doua abatere, cu amendă de 10.000 de lei și cu sancțiunea complementară de suspendare a activității până remedierea situației care a dus la suspendarea activității.
Primăria Pitești a anunțat că acțiunile vor continua și în perioada următoare.

Comments

Comments are closed.