Precizări DGASPC Argeș: Pentru noi, interesul, protecția și siguranța copiilor sunt prioritare!

aug. 3, 2023

În urma informațiilor apărute în spațiul public care vizează acuzații făcute de un minor de la un centru al DGASPC, privind posibile fapte de natură penală, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș face următoarele precizări:

Pentru noi, interesul, protecția și siguranța copiilor sunt prioritare!
Toți cei care ajung în grija DGASPC sunt copii vulnerabili. Din nefericire, o parte tot mai mare a celor pe care îi preluăm sunt copii cu un comportament deviant, delincvent, care au fugit de acasă, cu traume familiale, sau care au comis fapte penale, dar care nu răspund penal sau care sunt victimele unor abuzuri pentru care noi asigurăm servicii adecvate în funcție de fiecare caz.
Facem de la bun început precizarea că DGASPC Argeș a fost instituția care a semnalat prima organele de cercetare penală privind posibilele fapte!
În cazul semnalat într-o publicație locală, vorbim despre un minor cu un comportament delincvent, care este cercetat în mai multe dosare penale privind infracțiuni de loviri și alte violențe, amenințare, șantaj și abuz sexual.
Subliniem faptul că DGASPC Argeș a sesizat organele de cercetare penală, acesta fiind reținut, iar în prezent se află sub măsura controlului judiciar. În urma deciziei dată de către magistrați, s-a decis mutarea temporară a minorului într-un alt centru pentru a nu lua legătura cu victimele din dosar – alți minori din centru și salariați, nefiind vorba de niciun abuz, ci doar de respectarea dispozițiilor organelor de cercetare penală.
În același timp, am sesizat instituțiile competente inclusiv cu privire la acuzațiile aduse de minor pentru siguranța tuturor beneficiarilor din centru.
În paralel instituția noastră a desfășurat și anchete interne, în urma cărora am sesizat faptul că unul dintre angajații DGASPC ar putea fi implicat în aceste evenimente. Am decis, pentru siguranța minorilor, să îl mutăm într-un alt centru.
Cu toate acestea, angajatul menține legătura cu unii minori din centrul de unde a fost mutat și încearcă să îi instige pe copii pentru a obține o decizie în favoarea sa. Ne-am confruntat cu o serie de amenințări, sesizări, presiuni, șantaj pentru a reveni pe post. Am fost amenințați că „ne va distruge”, ne-au fost trimise mesaje și clipuri de amenințare, inclusiv cu un scandal mediatic într-un ziar local. Toate acestea vor constitui probe într-un dosar penal.
Vom răspunde prompt la orice sesizare care vizează beneficiarii și angajații instituției noastre și vă asigurăm că DGASPC Argeș are toleranță zero privind orice abuz, de orice fel, în ceea ce privește minorii sau ceilalți beneficiari ai instituției noastre!

Conducerea DGASPC Arges

Comments

Comments are closed.