Prefectul ascunde situații de infectări grave. COVID la Permis! Soare reacționează doar după ce informațiile apar deja publice

nov. 13, 2020

În primul său mandat de prefect, când a dus rata de infecții în Argeș…la nivel de excelență, fostul candidat al PNL la șefia CJ Argeș Emanuel Soare tot stropea jurnaliștii cu vorbe despre onestitate, despre transparență, despre faptul că este deschis la comunicare și la treabă. De fapt, omul nu a făcut altceva decât să profite mediatic la maximum de situația COVID pentru a apărea în presa centrală.

După ce a fost uns din nou prefect, având în vedere că a pierdut cu brio alegerile, Soare și-a arătat pe față… adevărata față. Prefectul, șeful Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, comunicatorul absolut pe tema pandemiei, nu comunică decât chestiuni care dau bine pentru el și pentru partid. Faptul că, de exemplu, cel puțin un angajat, dacă nu chiar doi angajați de la Serviciul Regim Permise și Înmatriculări, instituție direct subordonată Prefecturii Argeș, s-au infectat cu COVID-19, nu i s-a părut relevant. Nici nu a comunicat ce măsuri au fost luate, în contextul în care cele două persoane provin din rândul profesorilor examinatori de la permise, așadar persoane care au intrat în contact cu o mulțime de alți oameni. Prefectul a reacționat, deși este mult spus, doar a confirmat practic existența acestor cazuri după ce au fost mediatizate în presă. Sigur, nu este cazul să ne impacientăm, domnul Soare lucrează zi și noapte pentru ca Argeșul să rămână cel mai sigur județ din țară (chiar dacă nu este așa) după cum s-a lăudat prin presa centrală, de mai avea puțin și luau lumină și israelienii de la el.

PS1: Nu este prima dată când prefectul ascunde informații de interes pentru cetățeni. De exemplu, cazurile de infectări în spitale au ajuns în discursul prefectului tot după ce acestea au ajuns întâi în presă. Același prefect a negat gravitatea nivelului de infecții de acum câteva săptămâni de la Dacia (până ca uzina să intre în remont), deși subprefectul Corneliu Cîrstea, cel care are și meritul că a pus pe picioare activitatea Prefecturii și cel care este adevăratul personaj căruia trebuie să i se aloce meritele scăderii cazurilor de infecții în Argeș (liberalii mai au și oameni de calitate, dar își bat joc de ei), a confirmat într-un interviu în presa centrală că focarul de la uzina Dacia era unul grav.

În fine, trecem peste acest comportament deviant al prefectului, pentru că oricum practic nu are cine să îl tragă la răspundere, din moment ce șefii săi sunt strict pe linie de partid. L-au tras destul cetățenii care îi pregătesc și un loc liniștit pe bara politicii.

Comments

Comments are closed.