Prefectul de Argeș anunță că Gentea va fi amendat pentru că nu a purtat mască atunci când s-a bucurat că FC Argeș a promovat în prima ligă

aug. 4, 2020
Fotografia care ii aduce amenda lui Cristian Gentea

Se prefigurează un mic scandal între candidați. Între candidatul la șefia CJ Argeș al PNL, în prezent prefectul Emanuel Soare, și candidatul PSD la Primăria Pitești, Cristian Gentea. Asta, după ce în spațiul public au apărut imagini cu Cristian Gentea, care este și președintele FC Argeș, în timp ce se sărbătorea accederea FC Argeș în prima ligă, fără să poarte mască.

Prefectul a afirmat că Gentea va fi amendat, pe baza imaginilor diseminate în spațiul public.

„Am constatat cu suprindere că persoane publice din județul Argeș nu au respectat aceste măsuri de prevenție. Dacă purtăm masca sub bărbie și ne îmbrățișăm nu ne protejează de infectarea cu COVID-19 și nu este deloc un exemplu.
Nu îmi permit să dau sfaturi, dar am spus că această pandemie nu poate fi gestionată doar dintr-un birou sau doar de către instituțiile abilitate. Trebuie să conștientizăm oamenii că trebuie să respecte măsurile de prevenție.
Nicio instituție sau persoană publică care nu respectă recomandările guvernului nu sunt de natură să ne ajute să contracarăm acest virus.
Mi-aș dori ca orice persoană publică să nu mai aibă inconștiența de a nu respecta aceste măsuri pentru că atunci când oamenii văd aceste lucruri, practic distrug toată munca celor responsabili.

Mă refer la persoanele publice care și-au postat fotografii pe facebook când și-au manifestat bucuria la promovarea FC Argeș. Pe baza acelor fotografii, dl Gentea va fi amendat”, a afirmat prefectul Soare.

Vă reamintim că în urma unei decizii a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în Argeș a fost introdusă obligativitatea purtării măștii de protecție în spații deschise unde sunt adunări de mai mult de trei persoane. Amenda este între 500 și 2500 de lei.

Comments

Comments are closed.