Prefectul de Argeș, apel pentru donarea de sânge

aug. 17, 2021

Prefectul județului Argeș, Emilia Mateescu, la solicitarea Centrului de Transfuzie Sanguină Pitești, aduce în atenția cetățenilor faptul că în această perioadă numărul donatorilor de sânge este scăzut aspect ce îngreunează asigurarea stocului de sânge sau al componentelor sanguine necesare pacienților din spitalele județului Argeș.

Necesitatea mobilizării cetățenilor în ceea ce privește donarea de sânge vine pe fondul situației delicate a persoanelor care depind de stocurile de sânge. În acest sens prefectul județului Argeș susține campania de informare “Gesturile mici ne fac eroi” ce are ca scop încurajarea donării de sânge.

De asemenea, prefectul județului Argeș reamintește că acestă campanie se desfășoară în paralel cu campania de vaccinare iar persoanele care s-au imunizat împotriva COVID – 19 pot fi donatori de sânge in urmatoarele conditii:

• Persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID – 19 cu vaccinul Pfizer sau Moderna pot dona sânge dacă au trecut cel puțin 7 zile de la administrare vaccinului și nu am prezentat simptome, sau au trecut cel puțin 7 zile de la remiterea oricărui simptom.
• Persoanele care s-au vaccinarea împotriva COVID – 19 cu vaccinul Astrazeneca sau Johnson pot dona sânge daca au trecut cel puțin 4 săptămâni de la administrare vaccinului și nu au prezentat simptome, sau au trecut cel puțin 4 săptămâni de la remiterea oricărui simptom.

Persoanele care doresc să doneze sânge sunt așteptate la Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești- Argeș, str. Negru Vodă nr. 43, de luni până vineri între orele 8:00 și 13:00.

Comments

Comments are closed.