Prefectul Emilia Mateescu a avut o nouă ședință, astăzi, cu primari din localitățile pe unde va trece secția cinci din autostrada Pitești-Sibiu pentru a identifica soluții la diverse probleme punctuale astfel încât lucrările să se deruleze fără impedimente. Printre temele abordate s-a numărat și procedurile necesare exproprierilor terenurilor pe care se va construi această secțiune. „Este nevoie să utilizăm toate pârghiile legale pentru ca lucrările la autostrada Sibiu-Pitești-Secțiunea 5 județul Argeș să nu fie întârziate nicio clipă.M-am întâlnit astăzi cu reprezentanți ai comunelor Băiculești, Bascov, Merișani, cu reprezentanți ai municipiilor Curtea de Argeș, Pitești, dar și cu reprezentanți ai Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Argeș și cu reprezentanți ai unor mandatari CNAIR (Asocierea Primul Meridian SRL – Stocad Proiect SRL – SCA „Teaha & Füzesi” – „Portnoi și Asociații” SPARL), unde am discutat despre măsurile ce trebuie luate pentru derularea optimă a acestui proiect de interes național și despre pașii de urmat în continuare.Am abordat și chestiunea procedurilor necesare alocării sumelor de bani cuvenite proprietarilor pentru exproprierile necesare derulării lucrărilor”, a subliniat Emilia Mateescu.
La începutul acestei luni, a fost desemnat câștigătorul contractului având ca obiect „Proiectare și execuție Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș”. Ofertantul desemnat câștigător este S.C. PORR CONSTRUCT S.R.L., cu preţul de 1.678.873.121,77 Lei fără TVA, a anunțat vineri Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR. Durata contractului este de 60 de luni, din care 16 luni perioada de proiectare și 44 de luni perioada de execuție a lucrarilor. Perioada de garanție a acestora este de 10 ani.
Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru „Autostrada Sibiu – Pitești, Sectiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș”, în lungime de 9,86 km, în conformitate cu prevederile contractului de proiectare și execuție.
În cadrul contractului vor fi realizate mai multe lucrări de artă având o complexitate ridicată, astfel:
- Construirea a 12 poduri, pasaje și/sau viaducte, având o lungime medie de 230 m, dintre care, cel mai lung fiind Viaductul de la km. 84+341, în lungime de 630 m.
- Construirea unui Tunel în lungime de 1350 m, în zona de traversare a dealului Momaia, județul Argeș.