Prefectul Perianu, semnal de alarmă: foarte multe unități de învățământ nu au pază

iul. 5, 2022

După mai multe incidente violente în școli sau în apropierea școlilor, Prefectura Argeș a dispus controale pe mai multe direcții în zona instituțiilor de învățământ din județ. Conform legii, acestea ar trebui să fie monitorizate și de regulă ar trebui să existe un paznic care să supravegheze activitatea dar și să nu permită persoanelor necunoscute să intre în instituții. Acest lucru însă nu se întâmplă. Doar în 82 de instituții, din 500 câte sunt în județ, există paznici. În și mai puține – 61 – există sisteme de supraveghere video și pază umană, iar în 207 există doar supraveghere video.

Și mai grav este că în 145 de unități de învățământ preuniversitar, nu există niciun fel de sistem de supraveghere și nici pază umană. Practic sunt șanse mari ca în acestea să pătrundă oricine, deci și să apară incidente violente.

„Le transmit celor responsabili că este important să demareze cu celeritate toate demersurile ca anul școlar 2022-2023 să nu înceapă în aceleași condiții.

Art.4 din Legea nr.35/2007 privind creșterea siguranței în unitățile de învățământ stabilește consiliile județene și consiliile locale ca entitățile care alocă banii, la solicitarea consiliilor de administrație a unităților școlare”, explică prefectul Radu Perianu.

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online