Prefectul, semnal de alarmă pentru zona Câmpulung: Voi dispune cele mai dure măsuri! Comuna Godeni, închisă!

apr. 6, 2020

Zona Câmpulung ar putea fi închisă, iar oamenii obligați să poarte măști, anunță prefectul Emanuel Soare, după ce a atras atenția că populația nu respectă regulile de deplasare impuse de ordonanțele militare. Circulația în Godeni a fost deja restricționată!

Comitetele locale din Câmpulung și Godeni se întrunesc pentru evaluarea situației din zona Câmpulung. Ei trebuie să transmită Comitetului Județean propunerile cu măsurile suplimentare care se impun, în contextul în care în ultima perioadă au apărut mai multe cazuri de persoane suspecte de infectare cu COVID-19 în localitățile din zonă.
Între timp, sunt așteptate rezultatele probelor prelevate de la toate persoanele suspecte care s-au prezentat la spital sau au sunat la 112. Având în vedere că situația privind numărul persoanelor pozitive dintr-o anumită localitate a fost deja comunicată la minister, în urma analizei solicitărilor celor două comitete locale pentru situații de urgență, dacă CJSU va considera că sunt îndeplinite condițiile, se va solicita închiderea localității respective. Lucrurile par să se îndrepte către un deznodământ evident, asta după ce mai ales populația unei anumite etnii pare să desconsidere total orice regulă de distanțare socială.

„Urmăresc cu îngrijorare evoluția epidemiei de coronavirus la nivel național și în mod special, ceea ce se întâmplă în nordul județului Argeș. Din investigațiile realizate, precum și în urma analizei măsurilor impuse în zonă, constat că unele dintre regulile care au fost deseori prezentate în spațiul public, inclusiv de către Instituția Prefectului, nu sunt respectate.
Atenționez asupra faptului că, în funcție de evoluția cazurilor suspecte și pozitive din zona Câmpulung, voi dispune cele mai dure măsuri care se impun in vederea prevenirii răspândirii COVID 19.
Vom închide localitățile, vom permanentiza prezența poliției, jandarmeriei și a armatei, vom introduce obligativitatea purtării măștilor de protecție pentru fiecare cetățean și vom aplica amenzile maxime prevăzute de lege, dacă se va impune.
Reamintesc faptul că autoritățile locale trebuie să își facă datoria, prin intermediul comitetelor locale pentru situații de urgență, trebuie să verifice permanent modul în care cetățenii respectă regulile privind izolarea, circulația prin localitate, adunările publice sau private, inclusiv cele de cult. De asemenea, poliția locală și poliția națională trebuie să fie prezente permanent pe stradă, să patruleze în zonele cu persoane izolate la domiciliu, să se asigure că sunt respectate regulile.
Din păcate, tocmai în zona amintită se pare că aceste reguli nu sunt respectate, motiv pentru care virusul are o răspândire mai mare decât în mod normal.
Managerii spitalelor din zonă au responsabilitatea de a-și informa personalul medical cu privire la regulile și procedurile care trebuie respectate în abordarea relației cu fiecare pacient care vine la spital. Au obligația sa verifice purtarea echipamentelor de protecție de către personalul medical, să asigure licitațiile necesare pentru procurarea de echipamente și medicamente necesare.
Reamintesc faptul că, în conformitate cu atribuțiile și responsabilitățile Instituției Prefectului în situațiile de urgență, vom respecta, cu strictețe măsurile ce se impun și nu vom tolera nicio abatere de la acestea”, a transmis, în urmă cu câteva minute prefectul Emanuel Soare.

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online