Prefectura anunță că ANFP include Platforma www.spitalearges.ro în ghidul de bune practici din administrația publică. Ultima actualizare pe platformă, 26 mai!

iul. 8, 2020

Prefectura Argeș transmite că platforma www.spitalearges.ro este va fi inclusă în ghidul de bune practici din administrația publică de către ANFP. Un proiect inițiat de un ONG în care administrația și managementul spitalelor au aderat, dar care între timp a fost lăsat de izbeliște, nemaifiind actualizat.

Adevărul este că un ONG a tras la propriu de prefectură până când roțile s-au mișcat și s-a constituit, la momentul în care statul nu trimitea mai nimic spitalelor, o formă cumva transparentă în care spitalele postau ce au nevoie pentru ca ONG-urile sau persoanele binevoitoare să doneze și să acopere parțial necesitățile. De bună ce este pentru a fi dată ca exemplu însă, platforma nu a mai fost actualizată cu necesarul de echipamente de pe 26 mai. De fapt, pentru mai toate spitalele din Argeș, actualizările sunt pentru luna aprilie. Doar la Spitalul Județean de Urgență Pitești (7 mai), Spitalul Curtea de Argeș (25 mai) și Spitalul de Boli Cronice Ștefănești (26 mai) fiind singurele trei cazuri cu date mai recente.

Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) a adaptat formatul “Competiției celor mai bune practici din administrația publică”, ajunsă la cea de-a XIII-a ediție, în contextul generat de pandemia de COVID-19. În urma ediției din acest an se va elabora un ghid de bune practici care va cuprinde măsurile inovative și eficiente adoptate de instituțiile și autoritățile publice pentru a răspunde situației de criză, subliniindu-se astfel modul în care administrația a răspuns nevoilor comunității.
Instituția Prefectului Argeș va fi inclusă de ANFP în ghidul de bune practici cu platforma online www.spitalearges.ro, lansată încă de la începutul lunii aprilie- perioadă când în spitalele COVID era nevoie urgentă de materiale de protecție. Platforma a avut ca scop o direcționare și repartizare eficientă a donațiilor către spitalele din județul Argeș dar și o bună monitorizare a necesarului de echipamente și medicamente al acestora. Platforma, construită în jurul unei baze de date online, a reprezentat și un sprijin pentru colaborarea inter-spitalicească în ceea ce privește transferul/împrumutul de medicamente și echipamente de protecție. Inițiativa a venit din partea societății civile, reprezentată de ONG-uri implicate în campaniile umanitare, platforma fiind realizată de cancelaria Instituției Prefectului Argeș și voluntari.

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online