Premieră la Pitești: Simfonia a 2-a în do minor, a lui L. Sphor

feb. 1, 2022

Filarmonica Pitești organizează joi, 3 februarie, de la ora 19.00, în Sala „Simfonia”, un nou concert simfonic. Alături de orchestra simfonică revin dirijorul Alexandru Ilie și violonistul Răzvan Stoica. În program: N. Paganini – Concertul pentru vioară nr.1 și, în premieră la Pitești, Simfonia a 2-a în do minor a lui L. Sphor.
Alexandru Ilie este absolvent al Universității Naționale din București, la clasa maestrului Petru Andriesei, fiind premiat încă din perioada studiilor universitare la diferite concursuri. Acesta a finalizat și studiile de master la U.N.M.M, Facultatea de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie Muzicală, secția Stilistică Dirijorală, la clasa maestrului Horia Andreescu. Până acum, a colaborat cu Opera Brașov, Opera Craiova, respectiv cu Filarmonicile din Timișoara, Cluj-Napoca, Ploiești, Vâlcea, Târgu Mureș, Oradea, Bacău, Craiova și Pitești. În prezent este dirijor principal al Operei Comice pentru Copii și al Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, ambele din București.
Solistul Răzvan Stoica este născut într-o familie de muzicieni. Și-a finalizat studiile la Conservatorul Regal de Muzică din Amsterdam, unde a studiat, alături de vioară, și arta dirijorală. Este singurul român ce a câștigat, în cei 46 de ani de când se desfășoară, concursul New Talent de la Bratislava, desfășurat sub egida Uniunii Europene de Radio și acordat celui mai talentat interpret din lume sub 28 de ani. Solistul cântă pe o vioară Stradivarius, veche din 1729, pe care a obținut-o în urma unui concurs. Răzvan Stoica este director artistic la Kamerata Stradivarius Orchestra din Amsterdam.
Intrarea în sala de spectacole se va face pe baza certificatului verde, participarea publicului fiind de 30% din capacitatea sălii de concert. Spectatorii vor purta obligatoriu masca de protecție.
Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției, prețul unuia fiind 30 sau 40 de lei, în funcție de categoria locului.
Bineînțeles, elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

Comments

Comments are closed.