Președintele PSD Argeș Ion Mînzînă anunță marea lovitură a începutului de toamnă: În timp ce partidele de dreapta se ceartă pe bani și influență, PSD a reușit să devanseze cu un an data de la care consumatorii vulnerabili pot fi sprijiniți!

sept. 8, 2021

Președintele PSD Argeș Ion Mînzînă subliniază că, în plină criză economică, cu majorări ale tarifelor la utilități, servicii și creșteri de prețuri, cu un început de an școlar mai puțin pregătit și cu un val patru al pandemiei aflat într-o etapă de debut, partidele aflate la putere nu fac altceva decât să se certe pentru bani și influență, fără să le pese de realitățile din țară.
„În loc să fie preocupați de problemele stringente ale momentului – protejarea consumatorilor vulnerabili față de scumpirile aberante la energie, pregătirea începerii noului an școlar, valul IV al pandemiei etc, cei de la PNL, USR PLUS și UDMR se ceartă precum chiorii pentru bani, influență și putere.
Iresponsabilitatea este cu atât mai mare la USR PLUS, partid care clama că va schimba România. În realitate, USR PLUS este un partid plin de vorbe goale, multă ură și oameni incapabili să guverneze.
Acum, USR PLUS se dedă unui șantaj ordinar la adresa partenerilor de coaliție, aruncând #România în aer
Și așa situația era gravă, iar actualul Guvern Cîțu trebuie să plece în integralitatea sa!”, a susținut Ion Mînzînă.
Președintele Consiliului Județean Argeș arată că în această perioadă în care coaliția de dreapta a aruncat țara în criză și incertitutini, PSD a reușit să devanseze termenul de la care românii cu venituri mici să poată fi protejați de creșterile excesive ale tarifelor la energie cu un an, legea urmând să se aplice de la 1 noiembrie anul acesta și nu din septembrie anul viitor.
” În tot acest timp, PSD rămâne un partid responsabil, preocupat de nevoile imediate ale românilor.
Așa se face că PSD a determinat Comisiile de Industrii, Muncă și Politici Economice, precum și Plenul Camerei Deputaților să dezbată în procedură de urgență Legea consumatorului vulnerabil.
De asemenea, PSD a reușit să devanseze termenul de aplicare a Legii cu aproape un an. În loc de 1 septembrie 2022, cum voia Guvernul, consumatorii vulnerabili vor fi protejați din acest an, de la 1 noiembrie, deci înainte de venirea anotimpului rece.
În plus, PSD a reușit să crească pragul de venit pe membru de familie în care se încadrează consumatorii vulnerabili, de la 810 la 1.386 lei/membru de familie și de la 1.445 la 2.053 pentru persoana singură. Astfel, a fost triplat numărul românilor care vor beneficia de sprijin pentru plata facturilor de la mai puțin de 1 milion de oameni în varianta Guvernului, la peste 3 milioane în legea adoptată de Parlament.
Nu în ultimul rând, a reușit să majoreze valoarea de referință a ajutorului acordat consumatorilor pentru lemne de foc sau combustibili petrolieri de la 160 de lei/lună la 320 de lei/lună și a reușit să majoreze suplimentul pentru energie acordat pentru familiile a căror singură sursă de energie este energia electrică. Acest supliment va fi de 70 lei/lună, față de 50 de lei/lună în varianta propusă de Guvern”, a mai arătat președintele PSD Argeș.

Comments

Comments are closed.