Primarul din Berevoești, demis de prefectul de Argeș după ce și-a angajat ilegal tatăl la primărie

aug. 23, 2021

Bogdan Proca, primarul comunei Berevoești, a fost demis din funcție, după ce acesta a fost condamnat definitiv pentru că și-a angajat ilegal tatăl, fostul primar al aceleiași comune, celebrul Gigi Fănel Proca, zis Toacă Bani. Prefectul Emilia Mateescu a semnat vineri ordinul prin care Bogdan Proca a rămas fără funcția de primar.

Vineri am emis ordinul de încetare a mandatului de primar al comunei Berevoești pentru Bogdan Proca, ca urmare a condamnării penale la pedeapsa închisorii în modalitatea de individualizare a pedepsei, prin amânarea executării pedepsei sub supraveghere, cu termen de supraveghere 2 ani începând cu 25 martie 2021„, ne-a declarat, în exclusivitate, prefectul Emilia Mateescu.

Pe 14 ianuarie, Bogdan Proca a fost condamnat de Judecătoria Câmpulung pentru conflict de interese la un an de închisoare (amânată ulterior printr-un termen de supraveghere de doi ani) și interzicerea candidaturii la o funcție publică pentru trei ani, după ce acesta și-a angajat ilegal tatăl pe post de consilier personal.

La finalul lunii martie, Bogdan Proca a renunțat să mai conteste decizia la o instanță superioară, astfel că sentința a devenit definitivă. În această situație, prefectul de Argeș a semnat ordinul de încetare a mandatului, ordin care poate fi atacat în termen de 10 zile.

Comments

Comments are closed.