Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, revoltat că premierul Cîțu a anunțat că nu mai vrea investiții în cercetare, educație și sănătate!

iul. 29, 2021

Fost șef la ICN Mioveni, unul din centrele de referință în domeniul cercetării din țara noastră, primarul Cristian Gentea, președinte executiv al PSD Argeș, s-a arătat revoltat de faptul că premierul Florin Cîțu a anunțat că nu mai dorește să investească în cercetare, educație sau sănătate.

„Am fost neplăcut surprins să îl aud zilele trecute pe premierul liberal Florin Cîțu spunând că nu mai doreşte investiţii fără rezultate în domenii precum #cercetare, educaţie sau sănătate.Cum poți afirma că în aceste domenii „se alocă fonduri de la bugetul statului doar de dragul finanţării”?
Sunt domenii esențiale în orice țară care are pretenția că este civilizată!Cum să ai performanțe în cercetare dacă nu investești?Și așa acest domeniu suferă de o subfinanțare cronică. Fără fonduri suficiente nu poți face performanțe deosebite în cercetare, oricât de bine pregătiți ar fi specialiștii.Reamintesc aici dezamăgirea pe care am trăit-o nu cu mult timp în urmă cu privire la faptul că, din cauza incompetenței actualilor guvernanți, #România a fost exclusă din cel mai mare program de cercetare nucleară în urma căruia ar fi urmat să fie realizat Laserul de la Măgurele.
Guvernul actual chiar vrea să pună cercetarea pe butuci?”, a subliniat Cristian Gentea.

Comments

Comments are closed.