Primele cazuri de COVID cu tulpină sud-africană. Unul este din Pitești

mart. 5, 2021

Un pacient din București și altul din Pitești au fost fost confirmați cu tulpina sud-africană. Noua tulpină a coronavirusului identificată în Africa de Sud în octombrie, predominantă în prezent în ţara de pe continent cea mai afectată de pandemie, nu este mai mortală, dar este de 1,5 ori mai contagioasă, a afirmat luni un grup de experţi sud-africani.

S-a întâmplat la un laborator privat care realizează un amplu studiu de cercetare în privința răspândirii coronavirusului.

Cele două cazuri au fost depistate dintr-un lot de 93 de probe prelevate la întâmplare în perioada 20-24 februarie, de la pacienți confirmați cu SARS-CoV-2. Probele au fost furnizate de Direcția de Sănătate Publică .

În cadrul studiului, specialiștii au mai identificat 72 de cazuri cu tulpina britanică, ceea ce înseamnă o prevalență de 77 la sută pe lotul analizat.

Potrivit raportului, cele mai multe cazuri de infectare sunt în București.

Ministerul Sănătății a transmis că până acum au fost raportate oficial 208 cazuri de infectare cu tulpina britanică.

Cele două noi tulpini se răspândesc la fel de repede, potrivit OMS, dar nu există studii care să arate că ar provoca cazuri mai grave sau că ar provoca mai multe decese.

Comments

Comments are closed.