Primul caz de coronavirus din România și primul pacient vindecat

mart. 1, 2020

Dintre cele trei persoane depistate pozitiv cu virusul COVID-19 pe teritoriul României doar doi pacienți mai sunt purtători ai virusului, anunță, într-un comunicat de presă, transmis duminică, Grupul de Comunicare Strategică.

Prima persoană diagnosticată cu noul coronavirus, bărbatul din județul Gorj, a fost declarată vindecată după ce două teste, efectuate la un interval de 24 de ore distanță unul față de celălalt, au ieșit negative. Starea celorlalți doi pacienți este staționară, anunță sursa citată.

Pacientul internat la Timișoara nu prezintă simptome, iar simptomele prezentate de pacientul internat la Cluj-Napoca sunt ameliorate.

Duminică, la nivel național, sunt 49 de persoane în carantină și 7.893 de persoane în izolare la domiciliu.

„Față de cifrele comunicate sîmbătă, pentru persoanele aflate în izolare la domiciliu, este înregistrată o scădere. Aceasta rezultă din faptul că persoane introduse inițial în izolare au ieșit din perioada de incubație a virusului, de 14 zile. De asemenea, aceleași date sunt valabile și pentru membrii familiilor acestor persoane. Practic, sunt luate în evidență sau scoase din evidență și persoanele care fac parte din familia celor suspectați că ar fi putut contacta virusul și care au urmat aceleași proceduri de izolare. Menționăm faptul că inițial numărul persoanelor aflate în autoizolare s-a raportat la declaranți, față de care s-au realizat raportările și li s-a pus în vedere autoizolarea împreună cu membrii familiei, iar după primirea alertelor din Italia actualizarea datelor s-a realizat prin raportare la toți membrii familiei aflați în autoizolare”, menționează Grupul de Comunicare Strategică.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 1.061 de apeluri la linia TELVERDE deschisă special pentru cetățenii care doresc să se informeze cu privire la simptomele celor care contractează COVID-19 (coronavirus) și care vor sa afle cele mai bune modalități de evitare a infectării cu virusul.

De asemenea au fost înregistrate 127 de apeluri la numărul unic de urgență 112, dintre care 17 apeluri au fost efectuate de cetățenii din București.

Comments

Comments are closed.