Profesionistul Soare a închis Argeșul! Din cauza COVID-ului, restricții masive!

nov. 23, 2020

Vă aduceați aminte cum se lăuda prefectul Soare prin presa centrală și prin cea locală despre cât de profesionist a gestionat el situația cu COVID-ul? Atât de profesionist, încât Argeșul este de mâine închis practic, fiind luate în această seară restricții valabile pentru întregul județ.

Iată că am avut dreptate când am spus că singurul care a gestionat corect pandemia a fost subprefectul Cîrstea, ajutat desigur și de o anumite scădere la nivel național. A venit valul doi însă și, cu liberalul Soare în fruntea județului, am ajuns iarăși să recuperăm. Cu 5% deja incidență, avem puțin și ajungem din urmă marile județe și orașe. Deja în județ nu mai sunt locuri pentru bolnavii de COVID, numărul lor fiind în cotinuă creștere, ce-i drept astăzi înregistrându-se un mic regres față de media din ultimele două săptămâni.

Astfel, a fost adoptată Hotărârea nr 60 din 23.11.2020, prin care s-a decis impunerea, pe tot teritoriul județului, a unor măsuri de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.
CJSU a hotărât ca măsurile să intre în vigoare începând cu data de 24.11.2020, pentru o perioadă de 14 zile, ca urmare a incidenţei cumulate în ultimele 14 zile, în Argeș, a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 mai mare de 3/1.000 de locuitori.

Aceste măsuri, aplicabile pe tot teritoriul județului Argeș, sunt:

-Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, în toate localitățile din județul Argeș;
-Este permisă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare doar pentru persoanele cazate în aceste unități, în toate localitățile din județul Argeș;
-Este interzisă activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc în toate localitățile din județul Argeș;
-Sunt interzise activitățile în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte în toate localitățile din județul Argeș.

Măsurile intră în vigoare începând cu data de 24.11.2020, ora 00.00, pentru o perioadă de 14 zile. Măsurile respectă prevederile HG 967/2020, Legea 55/2020, Legea 136/2020, OUG21/2004, HG557/2016 și Ordinul ministrului Sănătății nr.1309/21.07.2020.


Comments

Comments are closed.