Proiectul comun al primarului Gentea și al viceprimarului Tofan salvează la bugetul Piteștiului 5 milioane de euro!

mai 31, 2021

Drumul expres Pitești – Mioveni – Brașov, construit cu banii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, va avea și o centură de descărcare directă a circulației rutiere, în municipiu! Ludovic Orban a promis, în vizita de la Polivalentă, că va ajuta Piteștiul!

Deși inițial nu era în proiect, la întâlnirile de lucru, administrația piteșteană a solicitat, în mod repetat, pe drumul expres Pitești – Brașov, o descărcare directă a traficului rutier în municipiul reședință, primăria Pitești reușind să convingă CNAIR de oportunitatea investiției!


Primarul Cristian Gentea și viceprimarul Gelu Tofan au susținut, timp de mai multe luni, cauza Piteștiului – o descărcare a traficului, încă de la execuția nodului direcțional între cele două drumuri de mare viteză cu strada Depozitelor. Se va asigura, astfel, printr-o bretea rutieră, fluidizarea circulației spre zona de nord a Piteștiului, dar și spre fabrica de matrițe Dacia ori spre firmele care deservesc pe orizontală activitatea de fabricare a componentelor auto necesară Uzinelor Dacia. O investiție benefică, ce aduce Piteștiului o recuperare bugetară de aproximativ 5 milioane de euro!
Uzinele Dacia, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, dar și ACAROM au trimis la CNAIR scrisori de susținere a proiectului prezentat de administrația de la Pitești, propunere ce aduce facilități rutiere esențiale în dinamica accentuată de dezvoltare urbană a municipiului.
Prezent în Argeș săptămâna trecută, președintele PNL Ludovic Orban a promis, de asemenea, sprijin și a făcut lobby pentru proiect.

Comments

Comments are closed.