Protest pe acoperișul clădirii unde sunt carantinați

apr. 9, 2020

Aproximativ 40 de persoane aflate în centrul de carantină s-au urcat, joi după-amiază, pe terasa hotelului din Craiova unde se află în carantină. Oamenii spun că sunt în carantină de 15 zile, iar DSP nu le-a permis încă să plece acasă.
„Astăzi, până în ora 12 trebuia să fim plecaţi acasă toţi. DSP ne pune să sunăm la Poliţie, Poliţia la DSP. Nici unii nu-şi asumă răspunderea”, a spus unul dintre protestatari.
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că DSP din fiecare județ trebuie să gestioneze situația în ceea ce privește ieșirea din carantină.
Tătaru s-a referit la situația de la Craiova, unde zeci de oameni s-au urcat pe terasa unui hotel și protestează fiindcă nu pot ieși din carantină.
Ministrul Nelu Tătaru a spus că după 14 zile oamenii pot primi o adeverință de la DSP și să plece acasă.
„Trebuie făcută o evaluare la ieșirea din carantină, adeverințe care se dau de către DSP. Rămâne ca fiecare DSP din fiecare județ să poată gestiona această situație. Condițiile în care cei din carantină au 15 zile, nu au 14 zile, pot primi această adeverință pot pleca și acasă. Noi am avut și cazuri inverse, în care nu au mai vrut să plece din carantină”, a răspuns Nelu Tătaru, întrebat despre situația de la Craiova.

Comments

Comments are closed.