PSD acuză guvernarea PNL-USR în scandalul liberalizării pieței energiei: Țin cu marile companii și lasă românii la mâna furnizorilor. Nu au stabilit ce înseamnă consumator vulnerabil

ian. 11, 2021

Social-democrații acuză guvernarea PNL-USR că a permis liberalizarea pieței energiei fără a lua măsuri de informare corectă și protejare a clienților casnici. Altfel spus, românii au fost lăsați, spun cei de la PSD, la mila furnizorilor.

Mai mult, social-democrații acuză guvernarea că nu a definiti ce înseamnă consumatorul vulnerabil, astfel că vor exista români care riscă să nu își permită să plătească abonamentul la energie electrică.

„Ceea ce se întâmplă în momentul de față pe piața de energie arată diferența uriașă de viziune dintre #PSD și actuala guvernare.
În timp de PSD este alături de oameni, #PNL și #USR sunt alături de marile corporații.
În timp ce PSD a amânat liberalizarea prețurilor la energie pentru a se crea un sistem de protejare a consumatorilor vulnerabili, cei de la PNL au dat voie companiilor din energie să crească prețurile înainte de a fi definit măcar consumatorul vulnerabil.
În timp ce PSD introdusese o taxă de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie, pentru a avea resurse pentru protejarea consumatorilor vulnerabili, cei de la PNL au anulat taxa doar pentru a îngrășa profitul marilor corporații.
PSD va susține întotdeauna mediul de afaceri, astfel încât firmele să poată genera prosperitate pentru oameni. Este însă profund greșit să iei măsuri care doar cresc profitul companiilor, în detrimentul oamenilor.
Foarte grav este însă că nici acum, în ianuarie 2021, încă nu a fost definit consumatorul vulnerabil. Aproximativ 4,5 milioane de români se încadrează în această categorie, respectiv consumă până-n 55 de KW/lună.
În guvernarea PSD liberalizarea pieței a fost amânată până la finalul lunii februarie din 2022, urmând ca până atunci să fie realizat sistemul de protejare a consumatorilor vulnerabili, ce urma să fie susținut din taxa de 2% introduse pe cifra de afaceri a corporațiilor din acest sector”, se arată într-un comunicat al PSD Argeș.

Comments

Comments are closed.