PSD, amendamente pentru proiectul de buget

feb. 22, 2021

Deputat Simona Bucura-Oprescu afirmă că Guvernul #Cîțu a adoptat proiectul bugetului de stat, pe care l-a catalogat drept unul al austerității, care va trebui însă aprobat și în #Parlament.

PSD va depune amendamente la buget pentru dotarea spitalelor și pentru Valea Jiului. De asemnea, Printre amendamentele PSD la legea bugetului se numără:

- Alocațiile cresc de la 1 Martie de la 214 lei și 300 lei pentru copiii intre 2 si 18 ani si de la 427 de lei la 600 de lei
- Vouchere de 400 de euro pentru nasterea fiecarui copil
- Pensia minima creste de la 1 martie de la 800 de lei la 984 de lei pentru vechime mai mica de 10 ani si creste de la 800 de lei la 1.107 lei pentru vechime mai mare de 10 ani.
- Punctul de pensie creste de la 1.442 cat este in prezent la valoarea de 1.775 de lei de la 1 martie 2021 și la 1.875 de lei de la 1 septembrie 2021

„Așa cum #PSD a atras în repetate rânduri atenția, este un buget al austerității care aruncă România-n cercul vicios al sărăciei. Se taie bani, inclusiv de la domenii de maximă prioritate, precum Sănătatea și Educația, iar PSD nu va vota acest buget!
PSD denunță alocarea celui mai mic procent din PIB-echivalentul a 2,5% pentru Educație, scăderea bugetului Sănătății, reducerea fondurilor pentru agricultură, înghețarea salariilor și pensiilor.
Am propus un buget alternativ în care am demonstrat că, având la dispoziție aceiași bani, putem crește alocații, pensii și salarii, putem da bani pentru agricultori, sănătate și educație și putem face investiții pentru dezvoltarea României.
PSD a redactat deja amendamente consistente care să evite sau măcar să atenueze austeritatea generată de tandemul Cîțu-Iohannis.
Le vom dezbate pe toate în Parlament și vom încerca să impunem cât mai multe dintre ele, astfel încât românii să aibă o viață mai bună iar România să nu piardă șansa unei dezvoltări reale!”, a subliniat deputatul PSD.

Comments

Comments are closed.