PSD anunță că sprijină mediul de afaceri argeșean

mai 14, 2021

Conducerea Consiliului Județean Argeș, parlamentarii și primari ai PSD Argeș au participat ieri, 13 mai 2021, la o întâlnire cu reprezentanții Camerei de Comerț, Industrie si Agricultură Argeș pe probleme economice actuale ale județului.
Reuniunea a avut loc în Sala Mare a Consiliului Județean, având drept scop o analiză a problemelor cu care se confruntă județul, cunoașterea priorităților reciproce și stabilirea unor parteneriate.
Solicitările mediului de afaceri din Argeș au vizat domeniile legislativ și fiscal, protecția mediului, infrastructură, fonduri europene.
Mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate și stabilitate, solicită debirocratizarea și digitalizarea instituțiilor publice, modificarea legii Parteneriatului Public Privat, crearea de parcuri industriale, dar și dezvoltarea și modernizarea infrastructurii rutiere.
Amintim cu acest prilej că, în acest sens, parlamentarii de Argeș ai PSD au depus în Parlament 738 de amendamente la Legea Bugetului de Stat, multe dintre acestea venind în sprijinul mediului de afaceri prin diverse facilități, dar și prin investiții precum realizarea Centurii de Vest a orașului Pitești, construcția unei bretele de acces direct din zona Podul Viilor, reabilitarea Transfăgărășanului, construcția unui pod peste Râul Argeș la intrarea în Pitești dinspre Mărăcineni – Ștefănești etc.
Nu în ultimul rând, PSD a militat constant pentru sprijinirea industriei ospitalității și relaxarea condițiilor de funcționare a HoReCa în contextul pandemiei Covid 19, reducerea perioadei de evaluare și contractare a proiectelor finanțate din fonduri europene, susținerea producției românești de alimente și bunuri industriale prin programe specifice etc.
O nouă întâlnire vea loc pe 27 mai, urmând să fie discutate modificările care trebuie aduse la normele privind Legea Parteneriatului Public – Privat.

Comments

Comments are closed.