PSD Argeș acuză: PNL se opune majorării alocațiilor pentru copii!

mart. 6, 2020

PSD Argeș acuză guvernul liberal că se opune majorării alocațiilor pentru copii, cu toate că este o lege adoptată în acest sens. De altfel, susțin social-democrații, liberalii au dat primele semnale că nu doresc să majoreze alocațiile încă de la construcția și adoptarea bugetului pe anul în curs, suma necesară majorării nefiind prinsă în construcția bugetară, încălcându-se astfel legea adoptată în Parlament.

„În urma demersurilor parlamentarilor PSD, a fost adoptată legea prin care alocațiile de stat pentru copii ar fi trebuit să fie dublate încă de la 1 ianuarie 2020. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea de ochii lumii, în vreme ce Guvernul său condus de către Ludovic Orban a prorogat termenul de intrare în vigoare a acesteia (adică a amânat punerea în aplicare a legii).

Ulterior, Parlamentul a respins ordonanța de prorogare a dublării alocațiilor, dar PNL nu se lasă! Pur și simplu nu vrea să majoreze indemnizațiile!

Premierul interimar Ludovic Orban a ieșit însă public și a spus clar că în bugetul pentru anul în curs nu sunt prevăzute fondurile necesare pentru dublarea alocaţiilor de stat pentru copii. În consecinţă, Guvernul va ataca la Curtea Constituţională respingerea de către Parlament a Ordonanţei de Urgenţă privind amânarea până la 1 august a majorării acestora.

Este evident, așadar, că PNL nu dorește să majoreze alocațiile pentru copii! În tot acest timp, trage cu disperare să se ajungă la alegeri anticipate, alegeri pentru care, ce să vezi?, sunt bani!

Este încă o dovadă a faptului că pentru PNL nu contează interesele cetățenilor, ci doar interesele de partid”, se arat într-un comunicat al PSD Argeș.

Comments

Comments are closed.