PSD Argeș: Ca să acopere incompetența guvernului Orban, Iohannis reîncălzește în mod periculos tema autonomiei maghiare

mai 5, 2020

În încercarea de a acoperi incompetența guvernului Orban în gestionarea crizei Coronavirus, Klaus Iohannis „reîncălzește într-un mod stupid și periculos tema autonomiei maghiare”, reacționează PSD Argeș prin intermediul unui comunicat de presă după afirmațiile președintelui Klaus Iohannis legate de Ardeal.
„Din cauza modului dezastruos în care #PNL și #Guvernul Ludovic Orban gestionează situația de criză sanitară și economică din țară, președintele Klaus Iohannis face tocmai ceea ce a spus singur acum câțiva ani că nu se face. Și anume, reîncălzește într-un mod stupid și periculos tema autonomiei maghiare, pe fondul adoptării tacite de către Parlament a unor acte normative în acest sens, dar pe care PSD le-a blocat rapid și va continua să le blocheze.

Iohannis face acuzații populist-naționaliste la adresa #PSD, recurgând la manipulări naționalist-extremiste pentru a ascunde prăbușirea în sondaje, bâlbele, greșelile și rezultatele proaste ale guvernării sale, tunurile financiare, corupția și numirile politrucilor săi incompetenți în funcții bănoase pentru care n-au nicio calificare.

După minciuna prezidențială că ”PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor”, e aruncată-n spațiul public manipularea că PSD ar fi negociat cu UDMR ca maghiara să devină limbă oficială-n Ardeal! Mâine, va arunca, probabil, alta. Orice, pentru a-și ascunde incapacitatea de a guverna! Președintele Iohannis continuă cu premeditare să-și asume rolul de agent al dezinformării. Chiar cu riscul de a se face de tot râsul! De a se contrazice pe sine la câtiva ani distanță și de a se încadra în propria definiție a afirmațiilor cretine!

Iohannis în 2014:

“Cum poate cineva să vină în anul 2014 și să afirme că cineva vrea să rupă Ardealul?… Păi, nu vă supărați, astea nu-s afirmații politice, ASTEA SUNT CRETINISME! AȘA CEVA NU AI VOIE SĂ SPUI!”.

Ori, în urmă cu câteva zile, din motive electorale, din disperarea de a frâna pierderea electorală a PNL, cu un populism de cea mai joasă factură, Iohannis rostește public CRETINISMELE pe care ”nu ai voie să le spui” și pe care le acuza în 2014.

Adevărul este că PSD a respins rapid și categoric proiectul privind autonomia așa-zisului „Ținut Secuiesc” care trecuse TACIT de prima cameră. Iar miercuri va respinge prin vot decisiv în Camera Deputaților și proiectul privind folosirea limbii unei minorități în localitățile în care ponderea acesteia depășește 20%”, susține Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș.

Comments

Comments are closed.