PSD Argeș: Datele INS confirmă dezastrul guvernării PNL!

iul. 10, 2020

PSD Argeș susține că Institutul Național de Statistică a făcut publice astăzi noi date care confirmă dezastrul guvernării PNL.
„Astfel, din datele INS reiese că în primele 5 luni ale anului în curs, sub Guvernele Orban, deficitul comercial al României a crescut cu 742 de milioane de euro față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 7,3 miliarde de euro!
Exporturile (în care mașinile produse la #Dacia au o pondere mare) au scăzut în perioada menționată cu aproape 20%, cu o prăbușire în mai – minus 40%.
În acest context, reamintim că parlamentarii de Argeș, Dolj și Dâmbovița au inițiat un proiect de lege pentru sprijinirea industriei auto din România.
Guvernul PNL nu este însă preocupat decât de interesele clientelei de partid și promite marea cu sarea, dar nu ajută cu nimic mediul economic și cetățenii!”, se arată într-o postare a PSD Argeș.

Rata anuală a inflaţiei a urcat la 2,6% în luna iunie a acestui an, de la 2,3% în mai, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 5,35%, serviciile cu 2,78%, iar mărfurile nealimentare cu 0,68%, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Preţurile de consum în luna iunie 2020, comparativ cu mai, au urcat cu 0,08%, iar faţă de decembrie 2019 avansul a fost de 1,55%.

Rata anuală calculată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) este 2,2%.

Rata medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni (iulie 2019 – iunie 2020) faţă de precedentele 12 luni (iulie 2018 – iunie 2019), calculată pe baza IPC, este 3,3%. Determinată pe baza IAPC, rata medie este 3,2%.

Banca Naţională a României a redus prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an la 2,8%, de la 3% anterior.

Tot vineri, INS a arătat că veniturile totale medii lunare ale unei gospodării din România, în termeni nominali, au fost de 5.119 lei în primul trimestru al acestui an, din care s-au cheltuit în medie 4.269 de lei.

Comments

Comments are closed.