PSD cere anularea restricțiilor: Nu pot fi pedepsiți toți oamenii care respectă măsurile pentru câțiva petrecăreți

apr. 2, 2021

PSD solicită Guvernului să elimine ultimele restricții adoptate în lupta împotriva pandemiei. Social-democrații susțin că nu este corect ca, pentru un număr restrâns de persoane care nu iau în considerare riscurile și sunt dispuși să meargă la petreceri, să fie pedepsită toată populația țării. PSD a atacat în contecios administrativ, la Curtea de Apel București, decizia prin care se impune închiderea magazinelor la ora 18.00. Social-democrații susțin că actul normativ nu are o evaluare preliminară de impact, este nemotivat și nu a respectat transparența decizională.

„Guvernul #Cîțu trebuie să înțeleagă că nu-i mai poate pedepsi pe toți oamenii de bună credință, responsabili, pentru că este incapabil să ia măsuri DOAR împotriva petrecăreților și a inconștienților.
Nimeni cu bun simț nu poate înțelege de ce o plimbare prin parc, după ora 20:00, ar fi mai riscantă decât cumpărăturile făcute la mall, unde, culmea prostiei!, tot prin decizia Guvernului, restrângerea programului până la 18:00 generează mai multă aglomerație și implicit un risc mai mare de #infectare.
Dacă Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a fost capabilă să-și recunoască greșeala, să revină asupra restricțiilor și să-și ceară scuze, ar trebui și Cîțu, ca șef al Guvernului român, să facă la fel. Cu atât mai mult cu cât este principalul vinovat pentru haosul din gestionarea pandemiei care a scos mii de oameni în stradă în marile orașe ale țării!Iar dacă premierul Cîțu refuză să-și asume public erorile grave și să revină asupra lor, atunci să o facă președintele #Iohannis!
Nu pot fi pedepsiți toți cei corecți și responsabili doar pentru că Guvernul lor a fost incapabil să-i pună sub control pe petrecăreți!”, transmite PSD.

Comments

Comments are closed.