PSD: Companiile strategice ale statului român sunt scoase la mezat!

mart. 26, 2021

A devenit oficial! Senatul a adoptat proiectul Guvernului Cîțu pentru modificarea Legii nr.173/2020 inițiată de către PSD privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică, după cum atrage atenția și deputatul Simona Bucura Oprescu. Vânzarea companiilor profitabile ale statului este la un pas de concretizare. Mai are nevoie doar de promulgarea din partea președintelui Klaus Iohannis, cu toate că PSD a anunțat că va depune orice efort pentru a împiedica mega-lovitură pregătită economiei naționale de guvernul PNL-USR-UDMR.
„Actuala majoritate – formată din PNL, USR PLUS și UDMR – abrogă prevederea privind interzicerea înstrăinării acţiunilor deţinute de stat la companiile şi societăţile naţionale.
De asemenea, se abrogă și o prevedere care prevedea că „se suspendă, pentru o perioadă de 2 ani, orice operaţiuni privind înstrăinarea acţiunilor deţinute de stat la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la alte societăţi la care statul are calitatea de acţionar, aflate în curs de realizare”.
După ce au anunțat că vor să modifice Legea privind vânzarea terenurilor agricole, pentru a facilita accesul străinilor la acestea, actuala putere mai dă un brânci economiei naționale și începe, practic, vânzarea pe bucăți a companiilor strategice ale țării.
Vorbim aici despre societăți de stat precum Hidroelectrica, CEC Bank, Aeroporturi București, Nuclearelectrica, Transgaz etc. Sunt companii cu zeci de mii de angajați, cu cifre de afaceri foarte mari și care, cu siguranță, vor fi foarte atrăgătoare pentru investitorii străini.
PSD va încerca prin toate mijloacele să oprească acest atentat la siguranța economică a țării, mai ales că alte state – precum SUA, Franța sau Polonia – au interzis orice formă de înstrăinare a companiilor cu profil strategic național, tocmai pentru a-și proteja economiile într-o perioadă extrem de dificilă generată de pandemia de coronavirus.
Oare interesele cui le-or fi slujind actualii guvernanți de dreapta ai României?”. a subliniat deputatul PSD Simona Bucura Oprescu.

Comments

Comments are closed.