PSD, după ce PNL a refuzat creșterea pensiilor: Încă o bătaie de joc

iul. 30, 2020

Social-democrații argeșeni au criticat decizia Guvernului de majorare a punctului de pensie doar cu 40%.
„Bugetul de pensii are pe primele 6 luni un excedent de 2,4 miliarde de lei, deci Guvernul nu mai poate invoca scuza că „nu sunt bani” pentru a face majorările prevăzute de lege pentru 1 septembrie.
🔴Acest excedent este rezultatul politicilor fiscale ale PSD, precum transferul contribuțiilor de la angajator la angajat – măsură criticată anterior de PNL.
➡️Impactul acestor politici publice puse în practică de PSD nu a putut fi anulat nici de numărul mare de șomeri generat de pandemie. ‼️Creșterea punctului de pensie cu 40% ar fi fost și mai ușor de făcut dacă Guvernul PNL nu ar fi anulat în mod aberant anumite măsuri luate de PSD ce ar fi asigurat un buget îndestulător pentru bugetul de pensii.
⚠️De exemplu, Guvernul PNL a eliminat impozitarea contractelor part-time cel puțin la nivelul salariului minim – măsura ar fi asigurat o creștere a contribuțiilor pentru bugetul de pensii, dar și o pensie decentă pentru angajații din economia gri care sunt plăți o parte pe contract part-time, iar diferența în mână”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PSD Argeș.

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online