PSD, după negocierile pe banii europeni: Iohannis a înfrânt din nou

iul. 21, 2020

PSD Argeș a criticat discursul triumfalist al președintelui Klaus Iohannis după negocierile de la Consiliul European de la Bruxelles în care liderii europeni au negociat sumele care ar reveni fiecărei țări pentru redresare în urma efectelor pandemiei.

“Se spune că fiecare țară are conducătorii pe care îi merită. În cazul de față, țara aceasta chiar nu merita să fie blestemată cu asemenea conducători. Președintele României a înfrânt din nou. Încă o dată a fost la Bruxelles ca să aibă de unde se întoarce.
Mândru nevoie mare, cărând după el o geantă, s-a plimbat țantoș printre liderii europeni ca un perceptor plecat să încaseze taxele.
Imaginea cu Klaus Iohannis cărându-și bățos geanta printre liderii europeni, care nu s-au sinchisit să-i acorde vreo atenție, ne-a adus aminte de la fel de importantul liberal Miuțescu, cel ce umpluse Argeșul cu afișe în care apărea cu o geantă in mână și se lăuda că aduce miliardul. Miliardele lui Iohannis, la fel ca și cel al lui Miuțescu, sunt doar praf electoral în ochii românilor.
Încercând să păcălească pe toată lumea, președintele vorbește despre o victorie iluzorie obținută la Bruxelles.
Aruncând pe piață niște sume despre a căror proveniență și formă nu spune absolut nimic clar, nu face altceva decât să creeze o confuzie menită să-i permită să-și aroge niște merite pe care nu le-a avut, nu le are și nu le va avea niciodată.
Îi cerem președintelui României să renunțe imediat la acest limbaj mincinos și la laudele nemeritate pe care și le aduce singur. Are obligația să iasă și să ofere date foarte clare despre proveniența sumelor pe care susține că România le va obține, despre forma sub care sunt acordate aceste sume (credite, granturi…), despre obligațiile pe care țara noastră și le asumă prin primirea lor. Altfel, tot acest teatru ieftin pe care îl joacă marele purtător de geantă nu este altceva decât un simplu exercițiu de imagine menit să oprească PNL-ul din căderea liberă în care se află”, se arată într-un comunicat PSD Argeș.

Comments

Comments are closed.